Sociala funktioner - Hur fungerar det?

Vi tror att andra läsare av böcker kan vara några av de bästa inspirationskällorna till ny litteratur. Därför introducerar vi ett antal funktioner, som gör det möjligt för användarna av Mofibo att dela böcker och hitta inspiration från varandra.

Detta innebär att du som användare får möjlighet till att följa andra användare, författare och läsare, och inspireras genom deras boklistor och aktiviteter i tjänsten.Användare som följer varandra kommer att få meddelanden om bokaktiviteter, se varandras bokhyllor, och har möjlighet att dela böcker med varandra. Följer du författare och berättare, så kommer du också att meddelas när det kommer nya böcker från dem.Om du har en offentlig användarprofil på Mofibo, innebär det att alla andra användare kan söka på dig, följa dig, se vilka böcker du läser eller har på din bokhylla, samt vem du följer och vem som följer dig.Oavsett om du har en offentlig eller privat profil, så har du möjlighet att dölja aktiviteter för enskilda böcker. Om du väljer privat läsning i bokbeskrivningen innan du påbörjar en bok eller lägger till den i din bokhylla, är det bara du som kan se boken och de aktiviteter du har gjort på den.

Hur döljer jag aktiviteter för vissa böcker?

Om du inte vill att andra användare på Mofibo, oavsett om de följer dig eller ej, ska kunna se dina aktiviteter på en viss bok, måste du aktivera privat läsning av boken. Detta gör du genom att trycka på de tre små prickarna i det övre högra hörnet av bokbeskrivningen och välja privat läsning. Du gör detta innan du börjar att läsa boken eller lägger till den i din bokhylla. Därefter finns det ingen annan än dig själv, som kan se att du har lagt till boken i bokhyllan eller att du läser boken.

Hur gör jag min profil privat?

Om du vill göra din profil privat, måste du gå till "Anpassa användarprofil" på din profilsida, där du kryssar i rutan "Privat profil" och klickar på Spara.Om du har en privat användarprofil, är den sökbar av alla andra användare, som kan se ditt namn och/eller användarnamn, profilbild och profiltext, men de måste göra en förfrågan om att få följa dig, innan de kan se dina böcker eller ta emot meddelanden om dina bokaktiviteter.